Acupunctuur helpt bij hooikoorts

Zodra het weer wat warmer wordt en alles gaat groeien en bloeien begint het… niezen, hoesten, jeukende en geïrriteerde ogen en benauwdheid. Weinig genieten van het mooie weer met al die klachten.

Hooikoorts is een overgevoelige reactie van het lichaam op stuifmeelkorrels (pollen). Uw lichaam beschouwt deze korrels als gevaarlijke indringers. Dit zijn het niet, maar het afweermechanisme is in de war en gaat deze indringers bestrijden door de stof histamine aan te maken. Deze stof veroorzaakt de ziekteverschijnselen. De slijmvliezen van de neus, keel en ogen raken overprikkeld en geïrriteerd.

Acupunctuur is bewezen effectief bij hooikoorts!

Als u al klachten heeft is de behandeling in eerste instantie gericht op het verminderen van de aanwezige klachten.

Het eigenlijke probleem is het afweermechanisme dat niet goed reageert. Om dit aan te pakken, en echt van de hooikoorts af te komen, raden we aan ruim voordat het voorjaar begint met de behandelingen te starten.

Lees hier de ervaring van een vrouw die al sinds de puberteit last van hooikoorts had en door middel van acupunctuur zonder medicatie het pollenseizoen doorkomt.