Cross Taping, plakken tegen pijn

Cross Taping is een uit Azië afkomstige, huidvriendelijke, therapiemethode met rasterpleistertjes die worden ingezet voor het behandelen van o.a. triggerpoints, pijnpunten, acupunctuurpunten en voor het beïnvloeden van de energiebanen in het lichaam (meridianen).
Het doel van de behandeling is, net als bij alle energetische behandelingstechnieken (zoals acupunctuur en acupressuur), de energie weer ongestoord te laten stromen en daardoor het zelf genezend vermogen van het lichaam te activeren.
In de meeste gevallen wordt al kort na het plakken van de CrossLinqs een verbetering van de beweeglijkheid en een duidelijke vermindering van pijn ervaren.

 

Werking van CrossLinq®

Blessures, pijnpunten en triggerpoints werken verstorend in het lichaam en kunnen weefselspanning veroorzaken waardoor potentiaalverschillen ontstaan in huidgebieden. Deze gebieden zijn sterk “energetisch geladen”. Bij het afhalen van de CrossLinq van het releasepapier wordt de CrossLinq elektrostatisch geladen.
De therapeut gaat vervolgens met de CrossLinq langzaam over het aangedane huidgebied, daar waar een potentiaal verschil aanwezig is, wordt de CrossLinq automatisch naartoe getrokken. Op dit punt wordt het rasterpleistertje aangebracht. Het potentiaalverschil in het behandelde gebied wordt opgeheven waardoor het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt opgestart.

 

Cross Taping is o.a. te gebruiken bij;

  • Spierspanningen
  • Gewrichtspijn (postoperatief, artrose, overbelasting)
  • Hoofdpijn/migraine
  • Tinnitus (oorsuizen)
  • Problemen met de wervelkolom
  • Kneuzingen & blessures
  • Triggerpoints
  • Pijnbehandeling van fibromyalgie patiënten
  • Littekens
  • Activeren van lymfestations